E-betalning

Problem med Solarieappen?
– Bädden startar ej vid direktbetalning med Swish (pengar har dragits)
– Listan över solstudios är tom
– Övriga problem med e-betalning
Installera Solarieappen och bli medlem på Bergvikens Solarium
Laddning av e-solkort i Solarieappen
Betala med e-solkort, betalkort eller Swish
Betala med mynt eller fysiskt solkort
Information om 18-årskontroll och e-betalning

Problem med Solarieappen

– Bädden startar ej vid direktbetalning med Swish (pengar har dragits)

Ibland händer det att något går fel i kommunikationen mellan Swish och Solarieappen, med följd att pengar dras från ditt konto, men att bädden aldrig startar. För att undvika detta fel rekommenderas att man (i alla fall om man är återkommande kund) istället laddar på sitt e-solsaldo i appen och istället betalar med detta, då felet ej kan inträffa. Dessutom får man vid laddning av e-solsaldo bonus som man kan sola för.

Om du trots allt varit med om ovan nämnda fel ber vi dig att kontakta oss på solariet så ska vi göra vad vi kan för att lösa problemet alternativt kompensera dig som kund. 

– Listan över solstudios är tom

Av någon anledning blir listan över solstudios ibland helt tom och varken Bergvikens Solarium eller andra solstudios kan väljas. Detta problem brukar uppstå ungefär ett år efter att man installerade Solarieappen och blev medlem på Bergvikens Solarium. 

Lösning: Gå in under fliken ”Min profil” och klicka på ”Logga ut”. Stäng sedan ner appen och start den igen. Tryck på ”Gå vidare” och därefter på ”Logga in” nere till höger. Skriv in ditt telefonnummer och invänta sedan kod via sms som du nu anger. Nu är du åter inloggad och listan visas som vanligt. 

– Övriga problem med e-betalning

Solarieappen har visat sig innehålla ett antal buggar som ibland visar sig när man ska sola. T ex kan en bädd visas som upptagen i appen fastän den är ledig i verkligheten. Vid detta eller andra felutfall med e-betalsystemet, vänligen kontakta oss på Bergvikens Solarium så ska vi göra vad vi kan för att så fort som möjligt lösa problemet. Buggarna i appen ligger tyvärr bortom vår kontroll, men vi har ändå ambitionen att hjälpa våra kunder på ett eller annat sätt! 

Installera Solarieappen och bli medlem på Bergvikens Solarium

Systemkrav: iOS 8.1 eller senare, Android 4.4.0 eller senare.

 1. Installera Solarieappen via App Store eller Google Play
 2. Starta appen och skapa ett konto – här kontrolleras din ålder mot Mobilt Bank-ID.
 3. Verifiering av telefonnummer sker genom att en kod skickas till din telefon per SMS och som du måste uppge i appen. Ibland går appen tillbaka till utgångsläge när man kollar sitt SMS och man kan då behöva upprepa procedueren ett par gånger.
 4. Tryck på ”Gå vidare” om denna knapp dyker upp och därefter tryck på ”Lista” längst ned i mitten.
 5. Sök sedan upp och tryck på Bergvikens Solarium i listan över solstudios runtom i landet och tryck därefter på ”Bli medlem”.
 6. Nu är du inne på Bergvikens Solariums sida och kan antingen välja rum/solbädd direkt alternativt välja att skapa/ladda ditt digitala solkort.

I appens huvudmeny finns en knapp ”Min profil”. Där finns nu en genväg till Bergvikens Solariums sida och ev andra solstudios du är medlem i. Här kan du även se ditt saldo på ditt digitala solkort, din köphistorik, ändra betalkortsuppgifter mm.

Laddning av e-solkort i Solarieappen

 1. Gå in på Solarieappen och Bergvikens Solariums sida.
 2. Tryck på knappen ”Köp/Fyll på solkort”.
 3. Välj hur mycket du vill fylla på ditt e-solkort med – du kommer även få olika mycket bonus beroende på vilket alternativ du väljer.
 4. Välj betalsätt – Betalkort eller Swish.
 5. Tryck sedan på ”Betala” och följ instruktionerna på skärmen.

Betala med e-solkort, betalkort eller Swish

 1. Gå in på Solarieappen och Bergvikens Solariums sida.
 2. Kontrollera att ditt solrum är ledigt och välj sedan detta på skärmen.
 3. Välj tid med +/- knapparna i din telefon.
 4. Välj hur du vill betala – e-solkort (Mitt solkort), betalkort eller Swish.
 5. Tryck sedan på ”Betala” – har du valt e-solkort börjar tiden ticka ner tills dess bädden startar. Har du valt betalkort eller Swish kan du behöva följa ytterligare instruktioner på skärmen.
 6. Från det att betalning är genomförd tar det 90 sekunder innan bädden startar.

Betala med mynt eller fysiskt solkort

 1. Sätt INTE i solkort eller mynt i betalboxen ännu! (Mynt kommer ut igen)
 2. Gå in på Solarieappen och Bergvikens Solariums sida.
 3. Kontrollera att ditt solrum är ledigt och välj sedan detta på skärmen.
 4. Välj betalmetod – ”Kontant”.
 5. Därefter lägg i mynt i den vanliga betalboxen motsvarande den soltid du vill ha, alternativt sätt i ditt fysiska solkort och stega soltid med knapparna på betalboxen.
 6. Från sista myntet alternativt då solkortet dras ut är det nu 90 sekunder tills bädden startar.

Information om 18-årskontroll och e-betalning

Fr.o.m 1 sep 2018 gäller en ny lag som ställer krav på kontroll att den som solar är över 18 år. Bergvikens Solarium har valt Solarieappen som teknisk lösning för detta där kontroll genomförs med Mobilt Bank-ID vid registrering i Solarieappen.

Detta kräver en iPhone eller Android-smartphone som har operativsystem av tillräckligt ny version för att kunna hantera Mobilt Bank-ID och Swish (att vara ansluten till Swish är inget krav, däremot Mobilt Bank-ID för att kunna registrera sig i Solarieappen).

Den nya lösningen erbjuder samtidigt möjlighet att betala med Swish och betalkort (VISA/Mastercard), vilket också det sker genom Solarieappen.

I appen finns dessutom möjlighet att skaffa och ladda e-solkort. Vid laddning av sådant erhålls bonus, för vilket man sedan kan sola.

Betalning med mynt eller fysiskt solkort fungerar fortfarande, dock måste man gå via Solarieappen – gå in på solbäddens betalsida, välj betalmetod ”kontant” och därefter betala på vanligt vis med 10kr-mynt eller fysiskt solkort.

Växelautomat och laddning av fysiska solkort fungerar precis som tidigare.

Varuautomat fungerar precis som tidigare, dvs endast med 10kr-mynt.

Detaljerade instruktioner finns på väggen i ”korridoren”, vid respektive solrum, samt här på hemsidan.

Rumsnumrering finns vid respektive betalbox.